Archives

Bunga Tangan : Felt Roses Kembang Mekar & Bunga Tisu

Tempahan oleh Siti AisyahYellow + Orange + Golden Orange…juga menempah 40pcs bunga tisu (bunga sahaja) saiz L warna Pastel Pink, Pastel/Baby Blue dan Sunshine Yellow :D

Bunga Tangan : Felt Roses Kembang Mekar

Tempahan oleh Norehan Ann dari Dang Wangi :D

Warna tema yg dipilih Yellow + Pink + Purple + Baby Blue :D

Bunga Telur Tangkai : Pink + Brown + Roses

Tempahan oleh Nurin dari Sentul…100pcs bunga telur tangkai saiz S…dengan warna pilihan pink dan brown…digandingkan dengan roses kecil pada sisi bunga dan di tangkai…thanx Nurin :)

Bunga telur yg sama seperti sample yang saya buat di post Apr 2011 :)

Bunga Tangan : Felt Flowers + Button

Tempahan bunga tangan oleh Hawani dari Kuala Berang Terengganu…bunga tangan felt flowers dan button…diselitkan sekali bunga yo-yo…warna tema yg dipilih ialah pink + purple :D

Gubahan Hantaran

Nie nak share sedikit gambar2 yg customer saya sudi kongsikan bersama…cantikkan dia gubah :D Nazli pernah order bunga tisu untuk dijadikan hiasan pada hantaran majlis perkahwinan adik nya…btw thanx Nazli :D

Bunga Tangan : White + Pink + Purple

Bunga tangan…design yg simple atas permintaan dari Fiza dari JB…untuk majlis pertunangan nye nanti…bunga dgn 3 warna…putih…pink dan sedikit purple…di bahagian bawah diselitkan dgn daun dan ribbon satin di bahagian pemegang :D TQ Fiza :D

Bunga Corsage

Design baru untuk bunga corsage…boleh pilih untuk dijadikan wrist corsage ataupun corsage yg guna pin di belakang nya…berminat? boleh email saya untuk tempahan yer :)

Centerpiece : Bunga Tisu + Artificial Flowers

Kami juga menerima tempahan untuk sebarang bunga hiasan/centerpieces :D

A centrepiece (or centerpiece) is an important item of a display, usually of a table setting.Centrepieces help set the theme of the decorations and bring extra decorations to the room. A centrepiece also refers to any central or important object in a collection of items…
Centerpiece di atas menggabungkan bunga tisu dan juga artificial flowers (english roses)…untuk kelainan saya menggunakan gelung rotan sebagai tapak gubahan…seswai dijadikan centerpiece untuk meja kopi…meja makan…di rumah mahupun di majlis2…

Jika berminat boleh email saya yer :D

Bunga Dulang : Bunga Tisu + Bunga Dip

Nie adalah contoh sample untuk bunga dulang yg terbaru dari Seni Qanasuri…bunga tisu digabungkan dengan bunga dip kecil…ditambah juga dengan bebola hiasan serta daun dibuat dari stokin dan dilengkapkan dengan ribbon…

**Can be customized…do email me for enquiries!:D

Bunga Corsage : Pink + Green

Simple…boleh dijadikan wrist/hand  corsage juga…berminat?? sila email saya :D

For Sale : Bunga Corsage Gold + Green

Ada 12set bunga siap gubah untuk dijual…boleh guna untuk corsage…atau hiasan sampingan untuk hantaran…email saya untuk harga bagi yg berminat yer :)

Bunga Telur Tisu : Dark Purple + White + Lavendar

Tempahan dari Shidah dari UKM sebanyak 40pcs…sebagai cenderahati untuk foreigner speakers bagi conference fakulti nya minggu nie…pada Shidah bunga telur can actually show our culture…tapi bunga telur kali nie bunga nya di bahagian tepi…request sekali dalam sarung net diisi dengan potpouri dan bunga telur diletakkan dalam kotak…so takde la bunga telur tu rosak…harap berpuashati dengan hasilnya yer :D 

 

Bunga Telur : Lavendar Lilac

Selalu buat bunga telur bunga nya ngadap ke atas…kali nie cuba pula yg ngadap tepi..gabungan bunga tisu dan artificial flower ala2 lavendar…dan ribbon 3 warna yg berbeza…minat?? sila pm saya yer :D

Kotak Deco untuk Majlis Wedding/Aqiqah

Dah lama tak update…untuk makluman…saya dah selamat melahirkan anak ke-3 kami pada 4hb Feb lepas…dah 2 minggu berpantang Alhamdulillah dah boleh start semula keje2 yang tertangguh…tapi tidak lah sepenuhnyer…masih menghadkan order yg datang :D maaf buat mereka2 yang nak tempah tapi ada yg terpaksa saya tolak kerana takut tak terbuat pulak nanti…

So untuk entry kali nie…saya nak update beberapa contoh kotak siap deco untuk majlis kahwin atau aqiqah…atau ape2 majlis je la :D

Warna riben boleh diubah mengikut warna tema majlis anda…Interested??

**Can be customized…do email me for enquiries!:D