Archives

Bunga Tangan : Kusudama

Tempahan oleh Fyzza dari Permatang Pauh…warna tema orange + yellow + salmon pink + violet purple :D

Bunga Tangan : Kusudama (Sold)

Milik Ira HB ini :D

Bunga Kusudama : Dual Color

Bunga kusudama dual color…25pcs saiz S…tempahan oleh Amie dari Kepong untuk dijadikan hiasan hantaran :)

 

Bunga Telur : Kusudama

Pernah dengar perkataan KUSUDAMA…awal2 penglibatan saya dalam craft gubahan nie antara craft yg saya suka ialah buat bunga kusudama…so tahun nie saya keluarkan bunga telur design baru yg tak kurang menarik nya…ada sesiapa berminat? sudi-sudilah email saya untuk quotation dan tempahan yer :)

warna boleh request ikut warna tema majlis :)

Hawaii Floral Lei

Request order oleh Carmen dari Penang untuk majlis harijadi nye…bertemakan Hawaii…dan warna yang dipilih ialah oren..kuning..pink…purple dan green tea…1st time buat lei camni…dan Alhamdulillah Carmen sangat berpuashati dengan hasil nye…Thanx to Carmen…n Happy Birthday!!! :D



Berminat nak order?? sila pm saya yer :D

Origami Flower Rose

Nie pun sajer2 buat…selingan dgn kerja yg ada…try buat bunga rose nie guna kertas origami yg dah memang lama beli tp tak terguna-guna lg…orang sekarang banyak guna cara nie utk gubah duit hantaran kan…nampak cantik…mcm kawan saya sorang sampai sayang nak bukak gubahan duit hantaran dia tu…hehehehhe…


Japanese Kusudama

The Japanese kusudama is a paper ball made out of multiple identical origami shapes glued together. They were traditionally used as a  ball for incense or potpourri but now we see them more for decoration or as a gift.

kusudama

kusudama 2

kusudama 3

Bunga Kusudama boleh juga dihasilkan menggunakan kertas yang bercorak…dan saya akan postkan gambar nyer pada post akan datang yer…tungguuuu :P