Archives

Bunga Tangan : Kusudama (Sold)

Milik Ira HB ini :D

Bunga Kusudama : Dual Color

Bunga kusudama dual color…25pcs saiz S…tempahan oleh Amie dari Kepong untuk dijadikan hiasan hantaran :)

 

Corsage : Colorful

Tempahan oleh Fifiy…corsage simple 50pcs…warna tema nya…warna-warni :D ada macam2 warna…

Bunga Telur : Kusudama

Pernah dengar perkataan KUSUDAMA…awal2 penglibatan saya dalam craft gubahan nie antara craft yg saya suka ialah buat bunga kusudama…so tahun nie saya keluarkan bunga telur design baru yg tak kurang menarik nya…ada sesiapa berminat? sudi-sudilah email saya untuk quotation dan tempahan yer :)

warna boleh request ikut warna tema majlis :)

Bunga Ferrero Rocher

Doorgift : Bekas Telur

Selalu bekas doorgift guna kotak kertas atau plastik kan…kali nie entry utk bekas doorgift lain plak :D

Berminat? Boleh order with/without deco…untuk quotation boleh email ke qanitah.husna@gmail.com :D

Centerpiece : Bunga Tisu + Artificial Flowers

Kami juga menerima tempahan untuk sebarang bunga hiasan/centerpieces :D

A centrepiece (or centerpiece) is an important item of a display, usually of a table setting.Centrepieces help set the theme of the decorations and bring extra decorations to the room. A centrepiece also refers to any central or important object in a collection of items…
Centerpiece di atas menggabungkan bunga tisu dan juga artificial flowers (english roses)…untuk kelainan saya menggunakan gelung rotan sebagai tapak gubahan…seswai dijadikan centerpiece untuk meja kopi…meja makan…di rumah mahupun di majlis2…

Jika berminat boleh email saya yer :D

Pom-Pom : Baby Blue + Pink

Tempahan pom-pom oleh Kak Ainal untuk majlis aqiqah dan birthday anak2 nya Sabtu lepas…last minute/urgent order…hehehehe…nasib baik sempat siapkan…TQ kak Ainal :D

Yeayy…finally Wanita keluaran Januari 2011

Alhamdulillah…bulan nie agak banyak dapat tempahan…ada yg last minute tp Insyaallah boleh siapkan memandangkan jumlah nyer tak brape banyak…rezeki bulan Muharram…tahun baru :D



Sebut pasal tahun baru…akhir nyer bunga tisu saya terpampang dalam majalah Wanita keluaran Januari 2011…dalam ruangan Jejari Emas…itu siri pertama…siri kedua nyer tak tau biler…hehehehe…sungguh tak sangka akan masuk majalah…dan tak pernah terfikir pun pasal tu…imbas balik masa mula2 start buat kerja tangan nie berbulan2 takde ape2…tp just buat utk suka2…bermula dengan buatkan doorgift untuk majlis kawen adik akhir tahun lepas dan semua nyer mula meriah bile dapat order first dr 1st customer yang inginkan pom pom…diikuti dengan bunga telur utk majlis aqiqah baby nyer…dan Alhamdulillah sekarang masih terima tempahan…syukur pada-Nya :D


So untuk sesiapa yg minat nak cuba camne nak hasilkan bunga dr tisu…boleh la rujuk cara2 nyer dalam majalah Wanita tu yer…dan selamat mencuba…usaha tangga kejayaan…dan jangan putus asa…yoshh!!! :D tunggu siri kedua nyer pula yer :D

Paper Flower Pom Poms

Alhamdulillahdapat juga siapkan dan deliver semua pom pom yang ditempah sebelum nie…agak mencabar juga sebab 1st time buat…so mula2 nak budget brape keping dan saiz setiap pom pom jenuh juga…hehehhehe…ape pun harap client yang menempah tu berpuashati dengan pom pom yang dah saya buatkan tu…terima kasih banyak2 bg peluang untuk saya cuba buat pom pom kali nie…

Antara pom pom yang ditempah (saiz S)

Sky Blue, Pink, White (S Size)

White (S size & L Size)

Sky Blue (M Size)

Harga bagi setiap saiz adalah berbeza…Can be customized.Anda pilih warna tema dan saiz yang diinginkan….dan email me for enquiries!

Handmade Carrot Boxes Part 2

Sebelum nie cuma 2 kotak bentuk carrot jer yg saya dapat siapkan…dan entry kali nie saya sertakan gambar2 untuk 4 contoh kotak bentuk carrot yg telah dihias dgn bunga tisu dan riben…kotak nie bukan hanya ada dalam warna yg saya sertakan tapi boleh dibuat dgn kotak yg berwarna lain juga :D

4 contoh carrot boxes yg telah saya buat

favor2 006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seni Qanasuri

Salam…

Hi everyone…1stly thank you so much for visiting my page.

I’m Sue, a house wife from Sg Buloh, Selangor, Malaysia. This site is all about sharing my hobby and passion about a simple and easy handmade crafts of mine with people out there . I think, my site is perfect for anyone who simply love craft and arts.

If you interested to place your order or wanted to have more details on my product, please email me personally and include in things that u need to know more.

And I will always welcome any comments, suggestions and even critics in order to improve this site’s presentation in future and my products as well. So, I wish you have a nice cloudless day and let’s craft!


Happy viewing! Thank you again and take care!