Archive | November 2009

Fabric Flowers

This are the fabric flowers I’ve made recently.Actually request dr my sis…dia mintak tolong buatkan bunga untuk kasut sarung yg plain tarak ape…hehehhe…bunga dah siap so pasni nak carik klip plak untuk lekatkan bunga nie…so kalo dia nak tukar2 bunga lain just bukak klip dan gantikan dgn klip bunga lain…gambar kat kasut akan post nanti…so nie antara bunga2 nyer…dibuat dr fabric cotton dan felt dikemaskan dengan butang ditengahnyer…

bunga2 nie pun seswai dijadikan brooch…berminat…cuma RM2 sekuntum…

Advertisements

Felt Flower Brooch/Keychain

Lama dah tak update blog nie…masih hidup cuma saikin tak sempat sangat nak buat ape2 semenjak lepas raya nie…anak2 tak brape sihat la…kenduri la itu la ini la…so entry kali nie…mengenai felt craft pulak…kain felt tu saya order dari TICA…so nie la antara hasil nyer 😀

qanasuri 005Sakura Hana♥

7.5 cm diameter

RM5

qanasuri 008California Poppy ♥

7.5 cm diameter

RM5

qanasuri 010

Little Cosmos♥

5.2 cm diameter

RM4

qanasuri 011Red Rose♥

5.5 cm diameter

RM3

qanasuri 013Pink Heart Purple Flower♥

4.5cm×4.5cm

RM2

I have made this brooch/keychain from several layers of felts and finished with beads and button . This brooch/keychain is completely unique. Boleh dijadikan brooch atau keychain mengikut kesukaan anda…