Archive | December 2010

Wedding Trends for 2011

The hottest new colour schemes for the super stylish weddings of next year are

Turquoise & Gold

Turquoise and Aqua have been really big in the past year. For 2011 try adding a twist by mixing with gold for a very individual look.

Chocolate & Pastels

Soft pastel pinks, blues, mints and lilacs are always favourites and you can bring them bang up to date by teaming with chocolate brown.

For your stationery try mixing 2 or 3 complementary ribbons together in a luxury bow against a brown card – like this tapestry brown card with coffee and pink ribbon.

For your reception, try a chocolate cupcake tower with pink icing flowers or a chocolate cake with ribbon in your chosen pastel shade.

Advertisements

Bunga Telur : White + Silver Grey + Butterfly

Bunga2 telur yg ditempah oleh Djariartz untuk client nyer…warna tema white & silver grey with butterfly…

Bunga Telur untuk Haslina dah siap!!


Alhamdulillah…akhir nyer siap juga tempahan bunga telur tema pink,putih dan hijau dari Haslina nie…dah selamat deliver ke Haslina…dan tuan punya bunga2 telur nie sangat suka dan puashati dengan hasil nyer…kata nyer lagi ngk sendiri depan mata lagi nampak cantik bunga2 tu berbanding dlm gambar 😀 apa pun TQ Haslina…dan Selamat Pengantin Baru 😀

 

 

Tissue Flowers for Nageeb

Nageeb order bunga tisu saiz L untuk deco kotak2 doorgift untuk majlis kawen abang nyer awal bulan Jan 2011 nanti…40pcs warna dark purple dan 40pcs warna baby blue…

Yeayy…finally Wanita keluaran Januari 2011

Alhamdulillah…bulan nie agak banyak dapat tempahan…ada yg last minute tp Insyaallah boleh siapkan memandangkan jumlah nyer tak brape banyak…rezeki bulan Muharram…tahun baru 😀



Sebut pasal tahun baru…akhir nyer bunga tisu saya terpampang dalam majalah Wanita keluaran Januari 2011…dalam ruangan Jejari Emas…itu siri pertama…siri kedua nyer tak tau biler…hehehehe…sungguh tak sangka akan masuk majalah…dan tak pernah terfikir pun pasal tu…imbas balik masa mula2 start buat kerja tangan nie berbulan2 takde ape2…tp just buat utk suka2…bermula dengan buatkan doorgift untuk majlis kawen adik akhir tahun lepas dan semua nyer mula meriah bile dapat order first dr 1st customer yang inginkan pom pom…diikuti dengan bunga telur utk majlis aqiqah baby nyer…dan Alhamdulillah sekarang masih terima tempahan…syukur pada-Nya 😀


So untuk sesiapa yg minat nak cuba camne nak hasilkan bunga dr tisu…boleh la rujuk cara2 nyer dalam majalah Wanita tu yer…dan selamat mencuba…usaha tangga kejayaan…dan jangan putus asa…yoshh!!! 😀 tunggu siri kedua nyer pula yer 😀

Update

Just nak update skit berkenaan dengan bunga2 telur yg diorder oleh client E…dah siap 150pcs…tinggal lg 50pcs dan pastu nak letak net sarung telur dan bekas telur silver nyer…then boleh deliver to her 😀 harap2 dapat capai target untuk siapkan 25hb Dec nie 😀

Dalam masa yang sama perlu juga nak siapkan tempahan pom pom dan bunga tisu yang diorder untuk majlis akhir Dec dan Jan nie…habis nie baru bleh rehat sebelum “berjuang” untuk bulan Feb nanti…Insyaallah 😀