Archives

Stailista October 2012

Alhamdulillah…Seni Qanasuri masuk magazine lagi…hehehheheh…kali nie featured di majalah Stailista keluaran October 2012…ada macam2…bunga telur, bunga tangan (HB), bunga corsage dan juga bunga hiasan dulang…seswai dengan tema Warna-Warni keluaran itu…berbagai2 warna hasil kerja Seni Qanasuri dapat anda lihat dari page 133 hingga 145…tak lupa terima kasih tak terhingga pada editor Stailista iaitu En Anwar Razali!! 😀

Antara yg dipaparkan :

yang lain2 ada lagi…boleh view di album FB Seni Qanasuri atau belilah majalah Stailista keluaran Oct 2012 yg dah ada di pasaran yer :p

Advertisements

2013 Color Trends Report

Untuk bakal-bakal pengantin 2013…nie antara warna2 hot utk 2013 😀

boleh baca report nya di link bawah nie yer :

http://www.mypersonalartist.com/blog/2012/04/12/my-2013-color-trends-report/

Pengumuman : Malaysia ke Brunei Darussalam

Ingin dimaklumkan yang sebahagian operasi Seni Qanasuri telah berpindah ke Brunei Darussalam mulai Julai 2012…maka tempahan untuk kesemua jenis bunga telur/bunga corsage/bunga tangan bunga tisu dan sebahagian bunga tisu akan beroperasi di Brunei…hanya tempahan bunga tangan dari Felt dan sebahagian bunga tisu sahaja akan beroperasi di Sg Buloh…harap maklum….

In Media : Inspirasi Perkahwinan Julai 2012

Alhamdulillah…Seni Qanasuri have been officially featured in INSPIRASI PERKAHWINAN Magazine (July Issue 2012)…

Seni Qanasuri di Kerja@Rumah dalam Apa Kata Wanita

4 Januari lepas…dapat call dari Iylia yang berminat untuk cover aktiviti Seni Qanasuri untuk segmen Kerja@Rumah dalam rancangan Apa Kata Wanita musim baru 2012…maca tak percaya juga…setelah bincang ngan En Suami…kami telah bersetuju untuk jalankan shooting pada Isnin lepas…Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar…walaupun tak dapat ditayangkan secara langsung pada Ahad 15 Januari…rancangan ini telah disiarkan di slot hari Jumaat pukul 1 petang di TV2…mesti ramai yg tak dpt nak ngk kan…so saya dapat la usahakan sedikit merakam mana yg mampu…so untuk sesiapa yg nak ngk…boleh ke link nie yer 😀

http://www.youtube.com/watch?v=o_aTvmQGrfY&feature=youtu.be

 

Gubahan Hantaran

Nie nak share sedikit gambar2 yg customer saya sudi kongsikan bersama…cantikkan dia gubah 😀 Nazli pernah order bunga tisu untuk dijadikan hiasan pada hantaran majlis perkahwinan adik nya…btw thanx Nazli 😀

Top Ten Wedding Color Combinations for 2012-2013

Sumber dari —> http://diyweddingplanner.hubpages.com/hub/Top-Ten-Wedding-Color-Combinations-for-2012-2013

And The Color Of The Year Is…

(1) It looks like the kind folks from the Pantone Color Institute are responsible for this one….Tangerine Tango & Pink. Pantone declares tangerine tango as a “bright and encouraging color” and as such, is a perfect combo for your spring or summer wedding. However, tangerine alone can certainly be a bit overwhelming used on its own, so it could use a little sumpin-sumpin’ to calm it down a little. Enter hot pink. Now I know you’re saying hot pink…how can that be calming? There’s something about pink that despite the shade adds a softness to whatever it touches. Can’t you just picture your bridesmaid’s bouquets in all roses of tangerine and pink with maybe a little yellow thrown in for fun?

Ada sesape nak cuba warna2 nie 🙂 nampak mcm warna2 yg telah dipilih oleh Atieqa untuk bunga2 tisu yg ditempah nya 🙂