Tag Archive | Pom POm

Floating Pom-Pom : Green + White

Tempahan oleh Nana juga…20pcs floating pom-pom saiz S dan 10pcs floating pom-pom saiz M ๐Ÿ˜€

Centerpiece : Bunga Tisu + Artificial Flowers

Kami juga menerima tempahan untuk sebarang bunga hiasan/centerpieces ๐Ÿ˜€

A centrepiece (or centerpiece) is an important item of a display, usually of a table setting.Centrepieces help set the theme of the decorations and bring extra decorations to the room. A centrepiece also refers to any central or important object in a collection of items…
Centerpiece di atas menggabungkan bunga tisu dan juga artificial flowers (english roses)…untuk kelainan saya menggunakan gelung rotan sebagai tapak gubahan…seswai dijadikan centerpiece untuk meja kopi…meja makan…di rumah mahupun di majlis2…

Jika berminat boleh email saya yer ๐Ÿ˜€

Bunga Telur Tisu : Dark Purple + White + Lavendar

Tempahan dari Shidah dari UKM sebanyak 40pcs…sebagai cenderahati untuk foreigner speakers bagi conference fakulti nya minggu nie…pada Shidah bunga telur can actually show our culture…tapi bunga telur kali nie bunga nya di bahagian tepi…request sekali dalam sarung net diisi dengan potpouri dan bunga telur diletakkan dalam kotak…so takde la bunga telur tu rosak…harap berpuashati dengan hasilnya yer ๐Ÿ˜€ย 

 

Pom-Pom : Baby Blue + Pink

Tempahan pom-pom oleh Kak Ainal untuk majlis aqiqah dan birthday anak2 nya Sabtu lepas…last minute/urgent order…hehehehe…nasib baik sempat siapkan…TQ kak Ainal ๐Ÿ˜€

Bunga Telur : Dark Brown + Turquoise + Bunga Kristal

Tempahan bunga telur dengan warna tema dark brown dan turquoise…ditambah dengan rama2 kristal dan kelopak bunga dr manik kristal darkย  brown…TQ Mastura dari JB ๐Ÿ˜€

 

Bunga Telur : Shocking Pink + Lilac

Shocking pink dan lilac pilihan warna tema untuk majlis Hawa…jenuh juga nak cari ribbon shocking pink nie ๐Ÿ˜€ tapi Alhamdulillah dapat juga dan memang tepat dgn pilihan warna yg diberikan…bunga saiz L…satu pahar 35pcs…seronok ngk muka Hawa puashati dgn bunga2 telur tu masa serahkan pdnya…sangat cantik katanya :p semoga bunga2 telur tu dpt menambah seri di majlis nya minggu depan ๐Ÿ˜€


 

Testimonial dari Hawa :

“Ramai orang puji bunga telur.Sangat menawan…”

” Check it out…awesome…”

Bunga Telur : Turqoise + Silver White

Bunga yg ni pula gabungan warna turqoise dan silver white…ada bunga kecil…simple jer ๐Ÿ˜€


**Can be customizedโ€ฆdo email me for enquiries!:D

Bunga Telur : Beau Rose Pink + Grey

Semalam jalan2 usha2 apa yg menarik…terjumpa la tisu warna pink…uuuuuuuuuu…sangat teruja!! ada mcm2 warna lagi…gold dan silver pun ada…seronok!! tapi beli pink je dulu…nak ngk camne jadi nye bila dibuat bunga tisu…saya gabungakan warna beau rose pink dengan grey…dan hasil nya…tadaaa…

Berminat?? boleh email saya ๐Ÿ˜€

Bunga Telur untuk Erina : Purple + White + Butterfly

Update skit ngan order yang sedang disiapkan untuk majlis awal bulan April nie…tempahan dari Erina…ada 2 design bunga telur yang ditempah…dan nie salah satu dari nya…untuk majlis bertandang…tema purple + white ditambah dgn butterfly…nak yg simple kata nya ๐Ÿ˜€ dan yang satu lg akan update nanti…tunggu :p

Dah siap pack…

Bunga Telur & Bunga Dulang Tiffany Blue

Alhamdulillah siap juga akhir nya bunga telur dan bunga dulang yg ditempah oleh Nadia dari Melaka…semua dah siap pack…dan dah diambil…harap-harap mereka berpuashati ngan hasil tempahan kali nie ๐Ÿ˜€

Yeayy…finally Wanita keluaran Januari 2011

Alhamdulillah…bulan nie agak banyak dapat tempahan…ada yg last minute tp Insyaallah boleh siapkan memandangkan jumlah nyer tak brape banyak…rezeki bulan Muharram…tahun baru ๐Ÿ˜€



Sebut pasal tahun baru…akhir nyer bunga tisu saya terpampang dalam majalah Wanita keluaran Januari 2011…dalam ruangan Jejari Emas…itu siri pertama…siri kedua nyer tak tau biler…hehehehe…sungguh tak sangka akan masuk majalah…dan tak pernah terfikir pun pasal tu…imbas balik masa mula2 start buat kerja tangan nie berbulan2 takde ape2…tp just buat utk suka2…bermula dengan buatkan doorgift untuk majlis kawen adik akhir tahun lepas dan semua nyer mula meriah bile dapat order first dr 1st customer yang inginkan pom pom…diikuti dengan bunga telur utk majlis aqiqah baby nyer…dan Alhamdulillah sekarang masih terima tempahan…syukur pada-Nya ๐Ÿ˜€


So untuk sesiapa yg minat nak cuba camne nak hasilkan bunga dr tisu…boleh la rujuk cara2 nyer dalam majalah Wanita tu yer…dan selamat mencuba…usaha tangga kejayaan…dan jangan putus asa…yoshh!!! ๐Ÿ˜€ tunggu siri kedua nyer pula yer ๐Ÿ˜€