Archive | June 2010

Miniature Favor Pail & Gift Buckets

Fill these adorable pails with small treats, flower petals, seeds, shells, potpourri, or practically any favor filler and at the same time bring a decorative touch to reception tables.Another idea is to add a tea light candle to create a romantic favor that’s suitable for just about any setting. Even after their initial purpose, this exquisite pails is also handy for neatly storing jewelry, coins, paper clips or many other items.

The miniature buckets are available in white,  silver, gold, blue, green, brown, purple.

Advertisements

Shoe Box Ribbon Storage

In my efforts to reduce, reuse and recycle…hehehe…teringat masa keje kat kilang Jepun dulu :p couldn’t throw away some of my shoe boxes I had without attempting to make something out of them…dan memandangkan jumlah reben semakin bertambah…so I need to reorganize them dengan lebih kemas so bila ada projek nak buat takde la meja nie bersepah2 dengan reben…so I came up with this idea to use one of the shoe boxes to make one of those fancy, pricey storage holders for them…tadaaaa!!! :p


Gubahan : Coklat+Gold

Nie la antara gubahan hantaran untuk BIL bertunang akhir bulan lepas…tema yang MIL pilih ialah coklat + gold…5 dulang semua nyer…dan untuk hantaran kawen nanti pun kemungkinan besar 5 dulang juga…MIL dah bgtau yang tema nyer kali nie ialah coklat cream plak…dan utk doorgift pun kena gak pk ape yang seswai dgn budget yang ada 😀

Sirih Junjung sebagai kepala hantaran

Tempat letak cincin risik dan tunang

Kek “Selamat Bertunang”

Album Duit Hantaran

Paper Flower Pom Poms

Alhamdulillahdapat juga siapkan dan deliver semua pom pom yang ditempah sebelum nie…agak mencabar juga sebab 1st time buat…so mula2 nak budget brape keping dan saiz setiap pom pom jenuh juga…hehehhehe…ape pun harap client yang menempah tu berpuashati dengan pom pom yang dah saya buatkan tu…terima kasih banyak2 bg peluang untuk saya cuba buat pom pom kali nie…

Antara pom pom yang ditempah (saiz S)

Sky Blue, Pink, White (S Size)

White (S size & L Size)

Sky Blue (M Size)

Harga bagi setiap saiz adalah berbeza…Can be customized.Anda pilih warna tema dan saiz yang diinginkan….dan email me for enquiries!